май 02, 2011

Лечебната Хума

Натуралната  екологично  чиста  хума  има силно енергийно въздействие. Хумата всъщност е глина - чудодеен прах от земята. Притежава уникални лечебни свойства: оказва почистващо, противовъзпалително и анти- септично действие. Използването на хума за козметични маски  освежава, успокоява и тонизира кожата, подхранва корените на косата, способства за възстановяването им. Хумата предпазва от появата на пърхот и окапване на косата. В зависимост от местонахождението има различни цветове хума. Основното действие на всички видове глина е еднакво, но отделните хуми имат различна „сила” и подхранват кожата и косата с различни микроелементи. Хумата се прилага външно под формата на компреси, бани, маски и мехлеми, а вътрешно като прах, разтвор или парченца.
Златно правило е, че по време на лечението с хума се яде вегетарианска храна, не се употребява алкохол и по възможност медикаменти.

При получаването на разтвор от хума не трябва да се използва метална посуда - използвайте дървена лъжица/бъркалка.

Маска за укрепване на косата с ХУМА – предварително се измива косата и се подсушава с кърпа, около 150 грама(една опаковка) хума се залива с хладка вода до образуването на течна кашица. Сместа се нанася в корените на косата и след това се разнася по цялата дължина. Косата се обвива с найлонова шапка. След 20-30 минути се изплаква обилно с вода и се нанася балсам.

Маска за лице с ХУМА – хумата се залива с хладка вода до получаването на гъста каша. В зависимост от типа на кожата може да се добави яйчен белтък, жълтък, мед, зехтин или лимон. След 10-15 минути се измива с топла вода и се нанася овлажняващ крем.

Вана с ХУМА – две пакетчета хума се изсипват във вана с вода. След престоя във ваната тялото се изплаква обилно с вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар