март 20, 2011

Детоксикацията, защото обичам себе си :)

Забелязали ли сте колко радост и спокойствие ви носят усмихнатите и позитивни хора? Но, не от тези фалшивите, а тези истинските, чиито вибрации на тялото и душата сякаш препращат от същото настроение и на вас! Това е баланса. Онази хармония, която всеки от нас се стреми съзнателно или не да достигне.
А какво ще кажете, ако ви споделя и формулата на тази сложна задача? Няма нищо по хубаво от това да помогнеш и на колкото повече хора, толкова по-добре.
Е, отговорът се състои в една дума – д е т о к с и к а ц и я . Това е процес на пречистване на организма от токсини и шлаки. Най-подходящото време за това е по пълна луна. Прави се три дни, като се започва два дни преди пълнолунието. По-долу ще видите и лунния календар за 2011 г. от месец април.

Какво правим по време на детоксикацията? Най популярният начин е на плодови сокове - цитрусови. По време на трите дни се пият прясноизцедени сокове от грейпфрут, лимони, портокали. Водата присъства неизменно, най-добре е минерална или преварена. Пият се билкови чайове. Някои хора добавят и английска сол, тъй като тя подпомага пречистванетo. Сутрин нагладно се пие коктейл от 10 грама английска сол в 50-70 мл вода. По време на детоксикацията може да се приема и кафе.

Детоксикацията е един почти магичен начин на пречистване и зареждане на организма. Този процес ни зарежда силно и подсилва имунната система. В предпролетния сезон, на депресии и умора, това е чудесен начин да събудим жизнените сили на тялото си. Започнете сега.

Захранването след третия ден е следното:

Сутринта се изяждат един-два портокала или грейпфрута, овесени ядки в кисело мляко.

Обяд - поглезете се и най-сетне направете любимата си салата

Вечеря - варени яйца или сирене



>>кликни за да видиш Календара в реален размер


Април
18.04.2011, понеделник,
05:45 часа - пълнолуние

Май
17.05.2011, вторник,
14:10 часа - пълнолуние

Юни
15.06.2011, сряда,
23:15 часа - пълнолуние

Юли
15.07.2011, петък,
09:41 часа - пълнолуние

Август
13.08.2011, събота,
21:59 часа - пълнолуние

Септември
12.09.2011, понеделник, 12:28 часа - пълнолуние

Октомври
12.10.2011, сряда, 05:07 часа - пълнолуние

Ноември
10.11.2011, четвъртък, 22:18 часа - пълнолуние

Декември
10.12.2011, събота, 16:38 часа - пълнолуние

7 коментара:

  1. Анонимен21 март, 2011

    МНОГО ВЕДРО И ПОЛЕЗНО

    ОтговорИзтриване
  2. Мерси! Статията е написана от ведрото и свежо момиче - Дора :)

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16 април, 2011

    Благодарна съм за тази статия, полезна е.

    ОтговорИзтриване
  4. Захранването колко време продължава?

    ОтговорИзтриване
  5. Диетолозите споделят, че захранването е много важно и трябва да е толкова дни, колкото е самата диета.
    Искам да подчертая, че сайтът съдържа полезна информация за живот, съобразен с природните "неписани" закони, но не е място за справка относно диети. При необходимост се обърнете към специалист. Препоръчвам ви центровете за рехабилитация в Банкя - освен с лековита си минерална вода градът се слави и със специализираните си центрове за отдих. Успех!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11 януари, 2013

    Добре а какво се яде по време на тази детоксикация?

    ОтговорИзтриване
  7. Привет :) От статията става ясно, че не се яде храна, а само се пият плодови сокове и чайове (през 2 часа) в период на 3 дни. Това е доста драстично, особено за тези, които не искат да отслабват и не са свикнали да спазват 2-3 дневни диети. В тези случаи може освен да се пият сокове, да се изяжда и самия плод. Детоксикацията е процес на пречистване и има книги, написани на тази тема - силно препоръчвам да ги прочете преди да започнете процеса. Препоръчвам също след третия ден да се хапне картофена супа с магданоз за обяд, а за вечеря хляб и извара, тъй като тя ще снабди организма с белтъчини. Естествено ако по време на Голямото соко- и водопиене, правите и 5-те тибетски упражнения или друг вид йога-упражнения, ще се почувствате несравнимо бодри, свежи и просто прекрасно!

    ОтговорИзтриване