март 19, 2011

Шипково масло

 
Шипковото масло се извлича от семената на шипката(Rosa canina) чрез метода на студено пресоване. Маслото от шипка е чист натурален продукт, който съдържа само естествени биологични компоненти. При извличането му не се използват химикали, които да попадат и да се съдържат в него. Начинът на получаване гарантира запазването на всички ценни високоефективни биологични съставки като витамини, мастни киселини, антиоксиданти и флавоноиди, изключително важни за здравето на нашата кожа. Шипковото масло е здравословна и ефективна алтернатива на козметичната и лазерната хирургия, микропилинга при редуцирането на белезите и други видими следи върху кожата.

Шипковото масло е уникално, защото :
- съдържа невероятен здравословен природен комплекс от витамин А и незаменимите за човешкия организъм мастни киселини
- не трябва да се разрежда с масло - носител
- може да се използва както самостоятелно, така и в комбинация с други масла
- е подходящо за всички видове кожа и особено за суха и чувствителна такава
- може да се прилага върху кожата на всички възрасти - от бебе до пра-пра баба
- е супер фино, леко и прониква лесно и бързо в кожата, без да оставя петна
- позволява на кожата да диша, за разлика от много козметични продукти, които запушват порите.

Приложение в козметиката:
Суха кожа
Шипковото масло поддържа оптимален баланс на мастните киселини и водата в нашата кожа. То е превъзходно хидратиращо средство, което бързо прониква в сухата кожата и възстановява баланса на влагата, нарушен в резултат на климатични и други фактори на външната среда.
Белези и петна
Отнася се за белези от хирургически операции, наранявания, порезни рани, акне, дерматити и други кожни дефекти. Шипковото масло премоделира нарушените кожни структури, предизвиква заместване на нарушените тъкани с нови и здрави такива и нормализира цвета на кожата. Същевременно намалява червенината или хиперпигментацията.
Кожни изгаряния
Шипковото масло дава отлични резултати при третиране на изгаряния на кожата или при кожа подлагана на радиотерапия.
Стрии
Шипковото масло провокира изместването на разкъсаните кожни тъкани от здрави образования (клетки и тъкани), което в голяма степен редуцира визуално стриите. Ефектът на въздействие е едновременно в ширина и в дълбочина на кожните разкъсвания(стриите). По този начин кожата възвръща своя здрав и красив изглед. При бременност се препоръчва прилагането на шипково масло върху гърдите и корема с цел избягване бъдещата поява на стрии.
Бръчки и пигментация
Шипковото масло, благодарение на своя регенериращ и подмладяващ ефект, редуцира и намалява бръчките едновременно в ширина и в дълбочина и драстично намалява всички признаци на остаряващата кожа, пигментирани точки, „пачи крак” и т.н.
Значителните промени се появяват след чевъртата седмица на редовното приложение на маслото. При по-тежки случаи изчезването на появилите се бръчки и пигментационни петна може да се очаква след терапия с продължителност не по-малко от четири месеца.

Шипково масло и грижа за косата
Дерматолозите са установили, че шипковото масло има рН (около 5.1), което създава идеална възможност за директното му нанасяне върху косата, скалпа и кожата. То може да се прилага като гореща маслена терапия за чуплива и проблемна коса или да се масажира върху сухи и лющещи се места по кожата или по скалпа. Маслото въздейства веднага и подпомага лечението.

Ароматерапия и масажи
Ароматерапевтите считат шипковото масло за кралицата на маслата- носители. Намира приложение в комбинации с всички етерични и други базисни масла. В комбинация с тях се използва в терапии за отслабване, премахване на стрии, целулит, подсилване и стабилизиране на имунната, пикочо-половата сърдечно-съдовата системи.

Превантивната грижа за кожата е от първостепенно значение. Повечето специалисти считат, че най-добрият начин за приложение на шипковото масло е своевременна терапия или профилактика с цел предотвратяване появата на симптомите на остаряващата кожа. Вечерното намазване с шипково масло дава възможност на кожата да диша през нощта, ускорява нейното регенериране и образуването на нови кожни клетки и тъкани. Редовната му употреба подобрява еластичността на кожата, подпомага поддържането на здрав, красив и младолик вид на кожата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар