март 04, 2011

Рецепта за здравословен живот

Рецептата за здравословен живот включва спокоен начин на живот, много умствен и физически труд, каране на колело до преклонна възраст и ведро отношение към живота!

Необходима е умереност във всички житейски навици. Хранете се с естествена храна и то в умерени количества. Движете се постоянно и много  - движението може да бъде част от работата, туризъм, изкачване на планини, спорт, каране на колело, разходки. Важен е редовния физически труд - но без продължителен стрес. Отделете част от времето си за радост и веселие или просто релаксирайте с любимото си четиво.

Отнасяйте се с  хумор към труда. Приемайте всекидневната работа с доволство, разгърнете нова страница и намерете необичайно решение на стар проблем. За да се чувствате добре трябва да умеете да реагирате на всяко обстоятелство по нов начин. Тогава животът ви ще се превърне в голямо пътешествие с интересни впечатления и възхитителни открития. Умението да виждате хората и работата си от различен ъгъл, ще ви донесе много радост.

Не показвайте недоволство дори при тежки удари на съдбата или усилен труд. Безпокойството и тревогите преграждат пътя ви към успех и развитие. Те пречат да бъдете себе си, пречат да откриете съкровищата вътре в самите вас.

Проявявайте интерес към световните събития. Не позволявайте да не сте информирани за това, което се случва в световен мащаб, докато сте заети със собствения си ритъм на живот.

Създавайте непрестанно нови контакти с приятни хора. Намерете златната среда във взаймоотношения си с останалите хора. Ако не искате да припознаете скуката, общувайте с повече хора. От всеки ваш познат може да научите нещо ново и полезно!

Движете се много и на чист въздух сред природата. Въздухът, водата, храната, светлината и топлината са животворящите елементи на природата. Лекувайте се чрез природни методи: чрез храната, която идва от растителното царство, чрез въздуха, в който влизат светлината, топлината, магнетизмът и електричеството, и чрез мисълта, която определя чувствата ви.

Трудете се много и усърдно, хранете се с малко, но достатъчно храна и запазете свежия си дух!

Няма коментари:

Публикуване на коментар