февруари 05, 2011

Лечение с цветове

Природата лекува с цветовете...
Лечението с цветове се нарича още цветолечение, цветотерапия или хромотерапия. Цветотерапията използва въздействието на цветовете хармонизирайки равновесието  в ума, тялото и душата на човек.
Човек познава само 7 цвята на светлината. Познатите ни в ежедневието цветове на дъгата включват всички цветове, дължащи се на видимата светлина. Видимият спектър се разделя на шест основни цвята - червен, оранжев, жълт, зелен, син(тъмносин е седми цвят на дъгата) и виолетов цвят. Белият цвят се получава от смесването на всички спектрални цветове, а черният цвят е отсъствие на светлина.

Всяка болест се лекува със светлина - червена, синя, жълта, портокалова, виолетова - според болестта се избира и светлината. Така например червеният цвят е свързан със сърцето, портокаловият- усилва ума, зеленият - усилва волята, жълтият – действа на душата, виолетовият – влияе на духа.
За лекуване и подмладяване – може да си купите една стъклена призма, дълга около половин метър и широка 20 см, да я сложите в стаята си и да концентрирате вниманието си към един от цветовете, според болестта, която имате. Когато лъч светлина премине през стъклена призма, част от лъча се отразява, а останалата част преминава през стъклото, пречупва се и се оцветява в различни цветове. Ако страдате от анемия, мислено ще отделите червената светлина на спектъра. С този цвят се обливайте около десетина дни. Ако стомахът ви е разстроен - отделете зелените лъчи на светлината. Ако е разстроена нервната система - изтеглете светлосините лъчи.
Кой цвят преобладава на земята? Зеленият. Всички същества на земята са потопени в зелен цвят. Най-красивите шарки имат растенията. Растенията представляват най-великата природна художествена изложба. Чистият зелен цвят показва растене във всяко отношение, а в ниска проява - съхнене, привързаност към материалното. Зеленият цвят регулира магнетичните и електрическите течения в човешкия организъм. Който иска да расте, здрав да бъде, той трябва да се свързва със зеления цвят, ако внесе зеленото - човек започва да гради, да създава.
В ниското си проявление червената светлина означава борба, стихия. Всички същества, които по един или друг начин са складирали тази светлина в своята кръв, са извънредно активни и груби. Чистият червен цвят произвежда живот, жизненост, жизнерадост. Червеният цвят ще внесе у вас радост, топлина, светлина и сила. Чрез възприемане на червения цвят на светлината човек може да си създаде здраво, хубаво лице. Каква по-добра козметика от действието на червения цвят върху човешкия организъм.
Ако внесете портокаловия цвят в организма на човека, той става самостоятелен, започва да мисли свободно. Портокаловият (оранжевият) цвят действа върху личния живот на човека, прави го голям индивидуалист.
Жълтият цвят дава простор и успокоение на ума. Чистият жълт цвят дава равновесие на чувствата, мир, тишина, интелект, а в нисшите си прояви - използване, корист, всичко за лични цели, сметкаджийство.
Ясносиният цвят- подем, разширение на чувствата, най-възвишени чувства, вяра. В нечист вид - съмнение, безверие, тщеславие. Чистият тъмносин цвят дава спокойствие, твърдост, решителност, а в нечист оттенък - непостоянство. Небесносиният цвят действа особено успокоително на нервната система.
Виолетовият цвят дава сила, употребена за висши цели, сила на духа.

Ако на човек му липсва червеният цвят на любовта, жълтият на мъдростта или синият на истината, той непременно ще боледува. Те могат да се внесат както в организма, така и в психиката. Но не бива дълго време да се гледа кой и да е от цветовете.
Белият цвят създава здравословното състояние в човека. Белият цвят носи здраве.
Черният цвят предизвиква отрицателни състояния в човека. Черният цвят е цвят на почивка и съсредоточаване: след като е работил цял ден, нужно е малко човек да си почине, да се посъбере в себе си, да не дава нищо навън. Той не е лош цвят. Психологически действа хубаво, в смисъл цвят, който събира повече енергия. Когато човек е много нервен, по-хубаво е да носи черни дрехи, за да има повече енергия.
Децата ги обличат в бяло - правилно и на място е, понеже те имат изобилно енергия, която раздават. Това, което знаете за приложението на цветовете по отношение на облеклото на хората, се отнася и до техните мисли и чувства. Всяка мисъл, всяко чувство, всяко действие е облечено в известен цвят като в дреха. Човек трябва постоянно да сменя цветовете. Цветовете предизвикват движение, живот.

Правете опити с цветните лъчи да видите как ще се отразят върху организма ви. Много начини има, по които човек може да се лекува, но лекуването с цветни лъчи е един от най-ефективните.

по слова на Беинса Дуно

Няма коментари:

Публикуване на коментар