февруари 27, 2011

Лечебните растения

Чрез цветята, растенията, плодовете, дърветата човек се лекува, свързва се с тяхната магическа сила. Чесън, лук, магданоз  - всички те са много лековити. Цветята крият в себе си лечебна сила. Добре е малокръвният да отглежда червени цветя. Червеният цвят съдържа магнетична сила, която тонизира нервната система. Ако някой е обезсърчен, нека отглежда сини цветя.
От вашето неразположение можете да се излекувате, ако имате една цветна градина с разнообразни цветя, ако имате една овощна градина и една зеленчукова и ги обработвате. Ако сте анемични, отглеждайте череши. Ако вярата ви е слаба, обработвайте зеле. Това са външни формули за укрепване, за енергия, за спокойствие...

Наберете си мащерка, зелени листа от ягоди, те са лечебни. Наберете си и дребна лайкучка. Не ги оставяйте на влажни места.
Достатъчно е да вземете подбел и ще се подмладите.
Ако ви боли стомах, сварете си малко равнец. Против кашлица си сварете малко синя тинтява.
Ако ви тежи нещо или страдате, вземете малко цвят от пелин, сложете го в джезве за пет минути да клокне и всеки ден в продължение на 10 дни пийте по една чашка пелин и настроението ви положително 75% ще се подобри, пийте го без захар.
При зъбобол - сварете орехови листа, жабурeте венците си с тази вода.
Когато сте неразположени, вземете на върха на един нож пепел от изгорели кленове, изсипете я в чаша гореща вода и като се утаи, изпийте водата.

През май и юни, в хубави слънчеви дни сутрин рано събирайте билки, сушете ги и после ги поставете в стъклени буркани, затворени, да постоят още малко на слънце, една мъничка незначителна тревица или цветенце при нужда са най-добрите лекари.
Ароматичните вещества, които се намират в цветето карамфил, могат да се използват като лечебно средство, но в определена доза. Розата и карамфила трябва да миришете отдалече.
Ако очите ви са отслабнали от тревоги и грижи, вгледайте се в жълто цвете.

Беинса Дуно

Няма коментари:

Публикуване на коментар